Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Hamilelikte Adaçayı Tüketimi

Hamilelikte Adaçayı Tüketimi sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    muzur06

    • 2021-06-04 04:55:31

    Cevap :

    Hamilelikte Adaçayı Tüketimi

    Hamilelikte çok miktarda adaçayı tüketiminin zararlı olabileceğine dair araştırmalar bulunmaktadır. Bunun nedeni adaçayında bulunan thujone isimli bileşenin gebelikte yüksek tansiyona ve düşüğe neden olabilmesidir.

    Hamilelikte; ilk üç ayda adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayların tüketilmesi ve özellikle de sık sık tüketilmesi düşük olasılığını artırabileceği düşünülüyor.

    Hamileliğin ikinci ve üçüncü üç aylık dönemlerinde adaçayının kan basıncını arttırıcı etkisi nedeniyle, özellikle yüksek tansiyona eğilimi olan gebelerde plasentanın erken ayrılmasına yani dekolman riskinin artmasına neden olabiliyor. Bu nedenle adaçayının, doktora danışılmadan tüketilmemesi gerekiyor.

    Hamilelikte tüketildiğinde erken doğuma sebep olabileceği düşünülen; fesleğen, biberiye, lavanta, yaban mersini, sarı kantaron, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aleo vera, karahindiba gibi bitkilerin çaylarının da gebelikte dikkatli tüketilmesi, riskli durumlarda hiç tüketilmemesini öneriliyor.

    Kafein hamilelikte mümkün olduğu kadar uzak durulması gereken bir maddedir. Yeşil çayın içerisinde de diğer çaylarda olduğu gibi kafein bulunduğu için dikkatli tüketilmesi gerekiyor.

    Hamilelik döneminde anne adayının vücudunun sıvı ihtiyacı arttığı için bol sıvı tüketmeleri gerekiyor. Su tüketimini azaltacağı ve içerisindeki kafeinden dolayı siyah çay ve kahveden mümkün olduğu kadar uzak durmaları gerekiyor.

    Kesinlikle günde 1, en fazla 2 fincanı geçmemek şartıyla gebelikte faydalı olan bitki çayları tüketilebilir. Bu bağlamda özellikle hamilelik döneminde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlü kılmak için zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, melisa çayları güvenle içilebilir. Rezene çayı, anne adayının sıvı ihtiyacını giderip rahatlamasına yardımcı olduğu için, taze zencefil çayı da mide bulantısı ve hazımsızlığı hafiflettiği için tüketilebilecek bitki çayları arasında yer alıyor. Ancak kurutulmuş zencefil çayı gebelikte önerilmiyor.

    Papatya, rezene, ısırgan otu çayları da doğum sonrası lohusalık döneminde anne sütünü arttırmak için tercih edilebiliyor. Ancak gebelikte bu bitki çaylarının da günde 2 fincandan fazla tüketilmemesi ve demlendikten sonra bekletilmeden tüketilmesi önem taşıyor.

    Hamilelik boyunca tüketilebilecek bitki çaylarının marketlerden alınan hazır paketlerden ziyade aktarlardan alınan sade bitki olarak tercih edilmesi gerekiyor.
    hamilelikte adaçayı


    Tüp bebek tedavisi gördüğüm için hamileliğim süresince yediğim, içtiğim her şeye çok dikkat ettim. Bitki çaylarının tüketilmesinin düşük olasılığını artırabileceği düşündüğümden ilk üç ay tüketmemiştim ama sonraki aylarda arada sırada içtim herhangi bir zararını görmedim.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2023-01-22 19:09:04

    Cevap :

    Adaçayı, hamilelikte tüketebileceğiniz güvenli bir bitkidir. Ancak, hamilelikte tüketilen herhangi bir bitki veya gıda miktarının sınırları vardır ve doktorunuzla konuşmanız önerilir. Adaçayı, hamilelikte sindirim sorunlarını azaltmak, rahatlamak ve gaz çıkarmak için kullanılabilir. Ancak, Adaçayı yüksek miktarda tüketilirse, kan basıncını düşürebilir ve bu nedenle hamilelikte kullanımı önerilmeyebilir. Ayrıca Adaçayı içeren ilaçlar, hamilelikte kullanımı önerilmeyebilir.

    Adaçayının hamilelikte nasıl kullanılacağı ve ne kadar kullanılacağı konusunda doktorunuzla konuşunuz. Hamilelikte herhangi bir bitki veya gıda tüketmeden önce doktorunuzla konuşmanız önerilir.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.